Friday, March 10, 2006

Majlis Ijazah @ MMU

Semalam aku pi MMU. Sebagai satu-satunya ahli alumni tak bertauliah dan suka menyebuk, maka pergi la jugak majlis ni. Sekarang ni members Silat Cekak Ustaz Hanafi MMU dah ramai gile. Yang aktif jek dah triple the numbers of member masa kat MMU dulu. Ingat lagi dulu, berapa kerat jek dalam satu majlis. Semua boleh ingat nama without much effort. Skarang ni ramai beb manjang lupa tapi buat buat ingat jek.
Tak sempat dtg awal coz ada tusyen kat rumah. Kalau datang awal pon tak tenteram jugak seba ada breakdown yang hebat kat subang jaya. Ada mini-hurricane kot. Habis leased line kat dengan Sports Planet down. Siap ngan satu International CIrcuit pon down. Int Cct ni tengah hangat diperkatakan dikalangan top management yang takut kena jail akibat tak meet MCMC requirement, so kena jaga lebih sikit.
Habes tumbang pokok. Yang tercabut akar ada, yang terbelah dua pon ada. Jalan depan rumah mmg tertutop terus. So kene parking jauh skit.. redah pokok-pokok tumbang, baru bley sampai rumah. Naisb baik tak parking kereta kat luar masa pokok tumbang. Lagi lagi mercedes mak aku. Kalau idakk.. menangis dak berlagu laaa. Uhuhu.. Subang Jaya ni beb! Tak logikkkk. Kesian MPSJ.. smapai ke pukul 11 malam still dok clear up pokok.
Aaanyway.. biasala, kalau pergi majlis, mesti mau jaga dressing. Mesti la baju Melayu Lengkap. Heh.. lama tak pakai and aku dah lupa pon aku simpan kat mana. (Yes, aku dah bersara jadi pengapit default). Dengan harapan baju yang tempah time raya dan dah 3 bulan siap masih belum dijual oleh macik tailor, aku pon call untuk pi amek. Nasib baik dah siap. Tapi nasib tak baik, lengan die pendekk... What de helll.. terpaksa la aku cari baju melayu lain. Demm..
Sampai Majlis pon dah kol 12. Lepak ngan guru utama, borak borak beramai-ramai. Banyak jugak petua dapat. Bebudak pon tak segan silu nak bertanya. Kalau time dulu, mmg segan betul nak bertanya. (Kalau cipok.. mesti tanya minyak pengasih.. hahhaa.) Pas tu smabung lagi lepak kat Hassan's plak. Kol 4 baru sampai umah.
Aku pon tatau kenapa aku cerita pasal menda nieh. Tapi tetibe aku miss bebudak Cekak yang dulu. Jom la turun Weyh.. aku tahu korang dah gemuk.. at least keluar sikit peluh.. ;). Ha, nanti ada majlis petua.. yang dah kawin tu jom.. jomm.. aku tahu "performance" korang low. Yang belum kawen pon sama, harap pakai tanduk rusa. Haha.
P/s: Ceng.. cakap thanx kat mak ko. Sponsor baju Melayu. Ahaks.
P/P/s : Ceng. ko tak angkat call aku.. mampus.. Pizzaa!!! Dah la ari tu janji nak lepak pas tu kasik aku tunggu sampai 3 jam.!! Ayil.. Rumet.. Farul apa lagi.. seranggg!!

2 comments:

rumet said...

taper ceng... aku tahu ko tgh jaga along yang tgh loya tu..

ko tu tapai! janji nak bfast sabtu lepas, pastu bagi alasan tader keter laaa!!! keter mercedes tu nak buat ape???

CENG O' SAM said...

Entahnyer, lama giler aku tunggu siot!

Takder kereta!!? That's the lamest excuse! Time form 5 boleh la guna alasan tuh.